炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案

炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案正在持续更新,目前2026届海淀八模答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

However,a gap-year is not for everyone.Students might miss their friends who go on directly to college.And some parents mightworry that their children will decide not to go to college once they take time off.Another problem is money.A year off,away fromhome,can be costly.Holly Bull is the president of the Center for Interim Programs.Her company specializes in helping students plan their gap year.She notes that several books have been written about this subject.She says these books,along with media attention and the availabilityof information on the Internet,have increased interest in the idea of a year off.参考答案1~5 ACCAA 6~10 BCBCC 11~15 CBBAB 16~20 AABBC2l.A细节理解题。根据Tao Te Ching部分的“However,.once you can interpret them.·and interpersonal relationships..”可知Tao Te Ching谈论人际关系。故选A。22.B细节理解题。根据Chuang Tzu部分的“This story and many other parables,·.,which together with the Tao Te Ching arepillars of Taoist thought”可知Chuang Tzu体现了道家思想。故选B。23.C细节理解题。根据Mencius部分的“Unlike Western religious teachings.,that it only turned bad through environmentalinfluence.”可知,孟子认为人性本善。故选C。24.A词义猜测题。根据第一段“One of his studies confirmed.·can reduce our chances of respiratory infections.”可知,Dr.William Fry是治疗性笑声的支持者。故选A。25.B细节理解题。根据第二段“In addition,he showed that laughter causes our body to produce endorphins that are natural painkillers..”可知,笑声可以减轻疼痛。故选B。26.C细节理解题。根据第三段内容,尤其是“Do you know he goes around like a clown to hospitals to make patients laugh?”和“He has been a physician for nearly30 years,but he has been a clown for almost40.”可知,Dr.Hunter“Patch”Adams为了使病人康复得更快,不顾白己形象来逗笑病人是作者喜欢他的原因。故选C。27.D细节理解题。根据第四段的“Together with his wife,he developed a range of laughter...we flush stale air from our lungs.”可知,笑瑜伽可以让我们体内的空气清新。28.A细节理解题。根据第二段的“Der Lun peered out the window.·Der Lun wished he knew.”可知,Der Lun对于乞丐跟着他们的原因感到好奇。故选A。29.D推理判断题。根据第三段的“Worried that he would fall ill with no food and water.,,and vegetables and some tea.”和“Since the beggar refused to leave,she and Der Lun built a little shelter for him,”可知,Der Lun的妈妈很善良。故选D。30.A细节理解题。根据第四段的“Now that he was rich...he would give that person a sum of money.”可知,他伪装成乞丐是为了找到那些真正善良、需要援助的人。故选A。31.C推理判断题。通读全文可知,本文讲述了一个善有善报的故事。故选C。32.B细节理解题。根据第一段的“It can be deadly”及倒数第二段的“Sometimes,a cytokine storm may be severe or lifethreatening and lead to multiple organ failure.”可知,一场细胞因子风暴可能会对身体造成致命的打击。故选B。33.A细节理解题。根据第二段的“Cytokines play an important role..all at once can be harmful.”和“When the cytokines thatraise immune activity..,white blood cells and damaging the liver.”可知,健康的免疫系统可能含有大量的细胞活素类,大量的细胞活素类被释放到人体内是有害的。故选A。34.B推理判断题。根据文章最后一段“Researchers aren't sure what percentage of...usually involve cytokine storms as well.”可知,研究者对细胞因子风暴了解甚少,需要对其进一步研究。故选B。35.A标题概括题。通读全文可知,本文主要介绍细胞因子风暴的破坏作用和诱因,A项最符合。故选A。36~40 CGEAF41.A山体滑坡发生在早上六点。occur发生。42.B我们听到隆隆声来自山坡的方向。direction方向。43.A我们是冲向十楼。ush急速行进。44.D根据常识和下文的“we could not45 anything”可知,我们冲向了十楼的阳台。balcony阳台。45.A根据下文“The whole area was enveloped in bleak darkness.”可知,我们什么也看不见。see看见。46.A根据上文“just as we were getting ready for school'”可知,我把这个想法推到脑后,开始着手吃早餐。breakfast早餐。【2022届高考原创模拟卷·英语(三)参考答案第3页】